Emri: Joana Kaçorri

Viti i themelimit: 2019

Emri i kompanise: Amargi


Vish Imagjinatën

E përkthyer nga gjuha sumeriane Amargi do të thotë “Rikthim tek Nëna”. Me inspirimi nga etngrafia shqiptare dhe me mënyrën e prodhimit të copave për dizajnet tona ne jemi rikthyer tek rrënjet tona.

Amargi është një bizness i ri në tregun Shqiptar, por me akses online në të gjithë botën.

Është konceptuar dhe ndërtuar nga 2 vajza të reja Arilda dhe Joana, të cilat përvec anës estëtike dhe stilit modern që i kanë dhënë firmës, iu përmbahen fort dy parimeve kryesore të modës së qëndrueshme që janë: përdorimi i copës në mënyrë organike dhe pa ndotës mjedisorë dhe respektimi i forcës punëtore( duke përdorur copë të prodhuar me tezgjah). Kjo është një zgjedhje e qëllimshme për të kontribuar në zhvillimin ekonomik të vendit. Gjithashtu frymëzimi për cdo dizajn vjen nga veshjet tradicionale, duke kontribuar kështu edhe në ruajtjen e një trashegimie të pasur etnografike që vendi ynë ka.

Video

×